Skip to content

Pilot voedselverspilling bij zoetwaren

VBZ is bezig met het ontwikkelen van een tool om voedselverspilling te verminderen.

Updated on:
Nieuws
Sustainable food
Afbeelding

Foto: Canva

Branchevereniging voor ondernemingen in koek, snoep chocolade, zoutjes en noten, Vereniging Bakkerij- en Zoetwarenindustrie (VBZ) is bezig met het ontwikkelen van een tool om voedselverspilling te verminderen.

Samen met Wageningen Universiteit & Research (WUR) en het ministerie van Landbouw wordt aan de tool gewerkt. Het doel is uiteindelijk een monitoringstool te hebben die geschikt is voor alle VBZ-leden. Door de voedselverspilling in kaart te brengen, hopen de partijen aanbevelingen te geven om dit ook te kunnen verminderen.

Uit gesprekken met bedrijven blijkt dat er relatief weinig voedselverspilling is bij de leden van VBZ omdat de reststromen vaak worden verwaard, zoals naar veevoer. Toch vindt de brancheorganisatie dat er nog winst te behalen valt vandaar dat de pilot is gelanceerd. Om de onderzoeksresultaten representatief te maken is VBZ nog op zoek naar bedrijven die willen meedoen aan de pilot.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur