Skip to content

Plantaardige ijsmaker IJsbaart verandert naam naar GooDoo

Plantaardige ijsmaker IJsbaart verandert naam naar GooDoo

De ijsjes van Goodoo, voorheen IJsbaart, zijn helemaal plantaardig. Foto's: GooDoo

De vegan ijsproducent IJsbaart gaat verder onder een nieuwe naam: GooDoo. De nieuwe naam vat volgens het bedrijf de positieve instelling, duurzame visie en liefde voor innovatie samen.

De nieuwe naam zet volgens mede-oprichter Roderick Verplanken de missie kracht bij. De naam staat volgens de ijsmaker voor actie en optimisme: ‘go’ voor iets goeds doen en ‘good stuff’ in combinatie met ‘do’, doen. Het bedrijf blijft dezelfde producten maken en breidt het aantal verkooppunten uit. GooDoo hint ook op uitbreiding naar het buitenland.

Stap naar 100% plantaardig

IJsbaart is in 2019 opgericht door chef-kok Tijn Baart. Met de tijd maakte het bedrijf de stap van zuivel naar 100% plantaardig ijs. Als grondstof voor het roomijs gebruikt het bedrijf cashewnoten. Naast roomijs maakt het bedrijf ook fruitijs. In 2024 haalde het bedrijf €750.000 op voor het versnellen van de productontwikkeling en de uitbreiding van verkooppunten.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur