Skip to content

Plantaardige innovaties SIAL: van doe-het-zelf groenteburger tot vetvervanger

Scelta Mushrooms wint tijdens SIAL een Innovation Award met een vetvervanger op basis van champignons.

plantaardige innovaties SIAL premium

Groentealternatief met de smaak van zalm van Olala!. Foto: SIAL

De Innovation Awards vormen een belangrijk onderdeel van de Sial in Parijs. Diverse plantaardige innovaties zijn met een award beloond. Scelta Mushrooms valt in de prijzen met een vetvervanger op basis van champignons. Ook doe-het-zelf groenteburgers en humusrepen zijn beloond met een award.]

De Sial Innovation Gold award gaat naar de plantaardige groenteburgers van Sabarot. Dit Franse bedrijf is gespecialiseerd in peulvruchten, granen en wilde paddenstoelen. De groenteburgers zijn verkrijgbaar in drie varianten: quinoa en bulgur met zongerijpte groenten, een trio van Indiase linzen en spliterwten met basilicum. Met dit kant-en-klare product biedt Sabarot een alternatief voor de traditionele vleesvervangers. De bereiding is simpel: alleen water toegevoegd te worden. De juryleden is onder de indruk van de praktische bruikbaarheid: “Hiermee kunnen consumenten genieten van het plezier van ‘zelfgemaakte’ gerechten, met minimale inspanning.” Ook het gebruik van vegetarische opties zonder bewerkte vervangingsmiddelen is volgens hen een pré.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Afbeelding

Wendy Noordzij

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur