Innovaties zoals een huid van zeewier helpen de categorie plantaardige visvervangers vooruit. Foto: Vegan Visboer
In dit artikel
De markt voor plantaardige vis is nog klein, maar groeit snel. Innovaties in textuur, smaak en voedingswaarde brengen deze producten dichter bij echte vis. Natuurlijke ingrediënten, zoals algen, zorgen voor een zilte smaak en omega-3. Zo winnen visvervangers langzaam terrein als duurzaam en diervriendelijk alternatief. Drie producenten vertellen over hun productontwikkeling.
Schouten Europe produceert sinds 2021 visvervangers. Het assortiment bestaat uit plantaardige tonijn, plantaardige vissticks en een plantaardige visschnitzel. âWe ontwikkelen onze producten door en proberen deze nog beter te makenâ, vertelt Mark van Noorloos. De markt voor plantaardige vis is nog klein, maar groeit snel door de stijgende vraag naar duurzame en diervriendelijke alternatieven, merkt hij.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Alieke Hilhorst
Chris Polkamp
Wendy Noordzij