Foto: Canva
In dit artikel
De vervuiling met salmonella van Kinder-chocolade-eieren heeft producent Ferrero al tientallen miljoenen euroâs gekost.
Een filter voor boter
De vervuiling met salmonella in de fabriek in het Zuid-Belgische Aarlen werd al half december ontdekt maar pas in april wereldkundig gemaakt. "Het probleem is terug te leiden naar een filter voor boter. Maar of de bacterie daar is binnen gekomen via de grondstoffen of misschien is binnengebracht door één van de werknemers hebben we nog niet kunnen vaststellen. Verder onderzoek moet daar licht op werpen.âOpstarten fabriek
Ferrero heeft de Belgische autoriteiten toestemming gevraagd om de fabriek over twee weken weer op te starten. "Om dat te bereiken, werken de 1.000 man personeel zeven dagen per week. 10.000 onderdelen zijn één voor één gedemonteerd en gereinigd. 50% van de vereiste externe testen zijn al uitgevoerd en negatief uitgevallen, terwijl we intern al 100% van de testen hebben uitgevoerd.âMis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Chris Polkamp
Alieke Hilhorst
Wendy Noordzij