Skip to content

Standing Ovation schaalt productie diervrije caseïne op

Standing Ovation bestaat sinds 2020 en heeft in de afgelopen vier jaar de technologie achter de precisiefermentatie voor caseïne ontwikkeld.

Standing ovation caseine

Foto: Canva

Standing Ovation schaalt de productie en de verkoop op van hun diervrije caseïne met een kapitaalinjectie van €3,75 miljoen. In 2025 wil het bedrijf zijn nieuwe ingrediënt in de Verenigde Staten op de markt brengen.

Standing Ovation bestaat sinds 2020 en heeft in de afgelopen 4 jaar de technologie achter precisiefermentatie voor caseïne ontwikkeld. IIn deze vier jaar heeft het Franse biotechbedrijf €23 miljoen opgehaald bij een vaste groep investeerders. De diervrije caseïne en de technologie zijn vastgelegd in 7 verschillende patentenfamilies. Standing Ovation heeft een strategische samenwerking met het Franse zuivelbedrijf Bel Groupe.

Lees ook: Bel Group werkt met start-up aan eiwit uit precisiefermentatie

Nieuwe CEO

De Franse scale-up brengt begin 2025 het ingrediënt Advanced Casein op de Amerikaanse markt onder leiding van een nieuwe CEO, Yvan Chardonnens. Nu het ingrediënt en de technologie zijn ontwikkeld, kan de productie worden opgeschaald. Voor de commercialisatie van het product is Chardonnens dus binnengehaald. Hij werkt hiervoor 30 jaar in de B2B-industrie bij bedrijven als firmenich en Roquette.  

Lees ook: Scale-up Vivici vond de juiste klant

Verenigde Staten populaire markt om op te schalen

Wederom kiest een producent van diervrije zuivel voor de Verenigde Staten als markt om op te schalen. Vivici, producent van diervrij wei-eiwit, zag potentieel in eiwitrijke sportvoeding en kreeg het snelst wettelijke goedkeuring in de Verenigde Staten. In diervrije caseïne is New Culture, een Amerikaanse start-up, Standing Ovation voor met een Generally Recognized As Safe (GRAS) status in de VS. Chardonnens: “Onze prioriteit ligt bij het verkrijgen van de nodige wettelijke goedkeuring krijgen om zo onze marktgang en opschaling naar industriële productie te versterken.”

Snel delen