Skip to content

SVO ontwikkelt hybride visproducten in project Marine Protein Fusion

Het project Marine Protein Fusion wordt uitgevoerd door Lectoraat Mariene Biobased Chemie van HZ University of Applied Sciences, de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV) en de Marine Stewardship Council (MSC).

marine protein fusion premium

Naast SVO-studenten werken in het Joint Research Centre Zeeland in Middelburg ook HBO-minorstudenten van de HZ University of Applied Sciences aan dit project. Foto's: SVO

In het project Marine Protein Fusion wordt een hybride visconcept ontwikkeld waarbij duurzame witvis wordt gecombineerd met plantaardige ingrediënten zoals witte bonen en veldbonenmeel. Het doel: een voedzaam en betaalbaar product dat minder belastend is voor het milieu.

Miriam Quataert, practor Eiwittransitie bij SVO vakopleiding food.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Afbeelding

Wendy Noordzij

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur