Skip to content

Symposium: toekomst van insecten in voedselproductie onzeker

De rol van insecten in de voedselproductie van de toekomst wordt begrensd door beschikbaar voedsel voor de insecten en de walging van de consument.

Updated on:
Achtergrond
Innovatie
insecten in voedselproductie premium

De productie van dierlijke eiwitten trekt een zware wissel op het milieu en juist daar kan de insectenproductie het verschil maken. Foto: Jan Willem Schouten

De rol van insecten in de voedselproductie van de toekomst wordt begrensd door beschikbaar voedsel voor de insecten en de walging van de consument. Nu de sector groeit, rijst de vraag of insecten kweken wel ethisch verantwoord is. 

Marcel Dicke, hoogleraar Entomologie aan Wageningen University & Research (WUR) organiseert regelmatig bijeenkomsten over insectenproductie, want hij vindt het belangrijk om de discussie gaande te houden. Ditmaal bij het Koninklijke Nederlandse Akademie voor Wetenschappen (KNAW) tijdens een symposium over de rol van het insect in de voedselproductie van de toekomst. Sprekers belichten zowel de bijdrage die insectenproductie kan leveren aan een circulair voedselsysteem als de vraagtekens rondom ethiek.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Afbeelding

Wendy Noordzij

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen