Tamme kastanjes. Foto: Streekkeurmerk
In dit artikel
Tamme kastanjes bieden productontwikkelaars diverse mogelijkheden. Om te concurreren met andere plantaardige eiwitbronnen is een sterke marketingstrategie nodig, gericht op de unieke voordelen van kastanjes. Door de milde, romige smaak en de goede voedingswaarde is het een interessant ingrediënt voor plantaardige zuivel. Een nadeel is het relatief lage eiwitgehalte.
Tijdens de Inspiratiemarkt Lekker Natuurlijk van MVO Nederland waren onder andere Wouter van Eck van de Stichting Voedselbosbouw en Nicolaas Geijer, beheerder van Voedselbos Baarle-Nassau en oprichter van De Kastanje Company i.o., aanwezig om meer te vertellen over de teelt, verwerking en toepassingsmogelijkheden van tamme kastanjes.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Alieke Hilhorst
Chris Polkamp
Wendy Noordzij