Dankzij de traditionele oorsprong worden tofu en tempeh niet gezien als een kopie van vlees, maar als een natuurlijk alternatief. Foto: Canva/Kathleen Juanda Teo
In dit artikel
De tijd is rijp om verder te kijken dan vleesimitaties. Tofu en tempeh bieden productontwikkelaars een kans om authentieke, duurzame alternatieven voor vlees te ontwikkelen. Hiermee spelen ze in op de groeiende vraag naar plantaardige producten die een minimale bewerking hebben ondergaan.
![](https://www.eiwittrends.nl/app/uploads/2025/02/Katja-Gruijters-web-300x200.jpg)
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collegaās, ervaren redacteurs Ć©n experts uit de sector.
Chris Polkamp
Wendy Noordzij
Alieke Hilhorst