Skip to content

Tofu en tempeh: natuurlijke eiwitbronnen met potentie

Authentieke producten zoals tempeh en tofu zijn niet gemaakt om op vlees te lijken. Dat spreekt een groeiende groep consumenten aan.

Updated on:
Achtergrond
Innovatie
tofu tempeh premium

Dankzij de traditionele oorsprong worden tofu en tempeh niet gezien als een kopie van vlees, maar als een natuurlijk alternatief. Foto: Canva/Kathleen Juanda Teo

De tijd is rijp om verder te kijken dan vleesimitaties. Tofu en tempeh bieden productontwikkelaars een kans om authentieke, duurzame alternatieven voor vlees te ontwikkelen. Hiermee spelen ze in op de groeiende vraag naar plantaardige producten die een minimale bewerking hebben ondergaan.

Katja Gruijters. Foto: Marieke Wijntjes

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collegaā€™s, ervaren redacteurs Ć©n experts uit de sector.

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Afbeelding

Wendy Noordzij

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Abonneer vanaf ā‚¬2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur