Skip to content

Upstream Foods verkozen tot Beste Food&Agri Start-up 2025

Upstream Foods wil met behulp van moderne technologie plantaardige eiwitten verrijken met visvetten.

start-up Upstream Foods

Upstream Foods nam de prijs Beste Food&Agri Start-up 2025 in ontvangst tijdens een feestelijke uitreiking in Veenendaal. Foto: Koos Groenewold

Kianti Figler heeft met haar bedrijf Upstream Foods de award Beste Food & Agri Start-up 2025 gewonnen.

Upstream Foods wil met behulp van moderne technologie plantaardige eiwitten verrijken met visvetten. Dit visweefsel geeft plantaardige recepten meer smaak en mondgevoel. De Wageningse start-up ontvangt € 2.500.

Voor de derde keer wordt de award Beste Food&Agri Start-up uitgereikt. Naast Upstream Foods, maakten de innovatieve start-ups Chill Bits en Lokalist kans op de prijs. De jury keek onder meer naar in hoeverre hun dienst of product bijdraagt aan marktoplossingen, financieel inzicht, sociale impact en duurzaamheid.

Jury Beste Food&Agri Start-up

Orfirah Hogeman-Helstone is dit jaar de nieuwe juryvoorzitter. Verder bestaat de jury uit Henk Kievit (hoogleraar Entrepreneurship & Ecosystems aan Nyenrode Business Universiteit) en Maurits Burgering (programmadirecteur Thematic Technology Transfer Circular Technology (TTT-CT) Wageningen UR). Secretaris is Jan Vullings. De partners van de verkiezing zijn Rabobank en Topsector.

Deze prijs is onderdeel van de verkiezing van Agrarisch Ondernemer van het Jaar. Aardbeienteler Jan van Genderen (Royal Berry) uit Bemmel is op donderdag 27 maart uitgeroepen tot Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2025.

Eiwit Trends interviewden Kianti Figler al eerder: ‘Gecultiveerde vis verbetert kwaliteit visvervangers’

Snel delen

Afbeelding
Laura Lenderink

Redacteur