Over vleesvervangers zijn veel vooroordelen. Gezondheidsvoordelen blijven vaak onderbelicht. - Foto: Cor Salverius
In dit artikel
Vleesvervangers dragen bij aan een gebalanceerd dieet. Ze bevatten vaak minder zout in vergelijking tot het zout dat de consument gemiddeld thuis aan vlees toevoegt, ze hebben over het algemeen een lagere calorische waarde en meer voedingsvezels. Dat zei WUR-professor Atze Jan van der Goot tijdens het programma Wonderboon van Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.
In Nederland kennen we een onvoorstelbare diversiteit in het bonenaanbod. Pakhuis de Zwijger onderzoekt in een talkshow wat de beste manier is om de boon weer op ons menu te krijgen. Bonen zijn namelijk fantastisch in zoete en zoute gerechten, als smaakmakers en verbinders, als smeersels en als snack. Bovendien zijn er nieuwe uitvindingen: bonen blijken een uitstekende grondstof te zijn voor vleesvervangers.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Chris Polkamp
Alieke Hilhorst
Wendy Noordzij