Skip to content

Vraag groeit naar premixen voor bakkerijproducten

Updated on:
Business
Nieuws
De premixen worden gebruikt voor de productie van bijvoorbeeld brood, cake, muffins, pizza en donuts. Foto: Canva premium

De premixen worden gebruikt voor de productie van bijvoorbeeld brood, cake, muffins, pizza en donuts. Foto: Canva

De vraag naar premixen voor bakkerijproducten stijgt in de wereld.

De groei van de bakkerij-industrie vindt vooral plaats in Zuid-Amerika, het Midden-Oosten, Afrika en Azië, meldt onderzoeksbureau MarketsAndMarkets in een rapport over de sector. De wereldwijde vraag was in 2019 goed voor een omzet van bijna $ 300 miljoen (€ 255 miljoen). Dat groeit naar ruim $ 400 miljoen (€ 350 miljoen) in 2025, verwachten de analisten.

Cake, koekjes of brood bakken

De premixen worden gebruikt voor de productie van bijvoorbeeld brood, cake, muffins, pizza en donuts. De grootste markt is die van de complete mixen, die vooral door consumenten en de foodservice worden gekocht om cake, koekjes of brood te bakken. De vraag groeit naar biologische bakkerijmixen en mixen die vrij zijn van gluten. De foodservice-sector breidt zich uit, schrijven de analisten. “Dat gebeurt zowel in ontwikkelde landen als in ontwikkelingslanden. Dat biedt de komende jaren lucratieve kansen voor fabrikanten van bakkerijpremixen.”

Afzetmarkt premix voor bakkerijen

Europa is de grootste afzetmarkt voor premixen voor bakkerijen. Het onderzoeksbureau verwacht dat dat voorlopig zo blijft, omdat consumenten veel bakkerijproducten blijven eten. In Rusland verwacht MarketsandMarkets een stevige groei van de afzet van bakkerijmixen. Daar groeit de vraag naar brood en bakkerijproducten. Volgens het marktbureau kiezen steeds meer mensen in Rusland voor ‘een verstedelijkte levensstijl’ dat de verkoop van gemaksvoedsel stimuleert.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Afbeelding

Wendy Noordzij

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Jan Engwerda
Jan Engwerda

Voormalig redacteur