Skip to content

Vreugdenhil en Cosun werken samen in plantaardig eiwit

Vreugdenhil en Cosun gaan samenwerken op het gebied van plantaardig eiwit.

Updated on:
Business
Nieuws
Foto: Roel Dijkstra

Foto: Roel Dijkstra

Vreugdenhil en Cosun gaan samenwerken op het gebied van plantaardig eiwit. Het zuivelbedrijf uit Nijkerk heeft met Cosun Protein een overeenkomst gesloten voor de distributie van plantaardige eiwitten in Spanje, Japan en Zuid-Korea.

Cosun heeft zelf een nieuw eiwitproduct ontwikkeld op basis van veldbonen (Vicia faba), genaamd Tendra favaboonproteïne-isolaat. Dit eiwitpoeder is geschikt als plantaardig ingrediënt in zuivelproducten en in alternatieven voor zuivel.

Cosun Protein focust op plantaardige eiwitten

De nieuwe focus op plantaardige eiwitten is onderdeel van de strategie Unlock 25 van Cosun. Daarin is aandacht voor plantaardige eiwitten en oplosbare vezels als belangrijke groeimarkten. Met Tendra wil Cosun Protein inspelen op de vraag vanuit de voedingsmiddelenindustrie naar functionele eiwitten met een neutrale smaak.

Zuivelbedrijf Vreugdenhil wil uitbreiden in plantaardig

Vreugdenhil is naast zijn corebusiness, de zuivel, al tien jaar bezig met plantaardige producten en wil die activiteiten uitbreiden. Het bedrijf sloot zich eerder dit jaar daarom ook aan bij het project Fascinating, opgericht door vier grote agrarische coöperaties. Dit project richt zich op de ontwikkeling van duurzame nieuwe voedingsproducten.

Snel delen

Afbeelding
Johan Oppewal

chef-redacteur