Foto: ANP
In dit artikel
De hogere prijs zorgt voor een uitdaging voor het gebruik van walnoten in vlees- en zuivelvervangers. Om te concurreren met andere plantaardige eiwitten moeten op walnoot-gebaseerde producten zich duidelijk onderscheiden, bijvoorbeeld vanwege hun voedingswaarde, textuur of unieke smaak.
Rudolf Jan den Beer Poortugael zet zich samen met zijn vrouw Melissa in om de walnootproductie in Nederland te professionaliseren. Ze hopen dat de markt voor Nederlandse noten zich verder ontwikkelt. âWalnoten zijn het toekomstig goud. Ze vormen een bron van eiwitten en gezonde vettenâ, vertelt Den Beer Poortugael tijdens de Inspiratiemarkt Lekker Natuurlijk van MVO Nederland.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Alieke Hilhorst
Wendy Noordzij
Chris Polkamp