Skip to content

Wholy Greens haalt € 1,2 miljoen op voor reststroom pasta

Nederlandse start-up Wholy Greens heeft een investering van € 1,2 miljoen binnengehaald om de merkbekendheid te vergroten en toeleveringsketen te verduurzamen.

Updated on:
Nieuws
Sustainable food
Wholy Greens maakt groentepasta van reststromen. Foto: Wholy Greens

Wholy Greens maakt groentepasta van reststromen. Foto: Wholy Greens

Nederlandse start-up Wholy Greens heeft een investering van € 1,2 miljoen binnengehaald om de merkbekendheid te vergroten en toeleveringsketen te verduurzamen.

Het geld is afkomstig van een crowdfund, Rabobank Foudantion en Capital Blue Partners. Met het geld wordt een marketingcampagne opgezet om de naamsbekendheid van het merk in Nederland en België te vergroten. Ook willen eigenaren Pieter van der Manden en Walter Zantinga een decentraal productieplatform ontwikkelen waarmee de reststromen van boeren in kaart gebracht worden. Aan de hand daarvan kan het bedrijf dan nieuwe producten ontwikkelen.

Groente pasta

Wholy Greens is in 2019 opgericht en verkoopt gezonde pasta’s met 50% groente. Het bedrijf heeft inmiddels vier smaken op de markt gebracht: rode biet, wortel, pompoen en spinazie. Deze pasta is gemaakt van agrarische reststromen en het bedrijf zegt sinds de oprichting al meer dan 300 ton voedsel te hebben ‘gered’. De groente pasta’s liggen in de schappen van Albert Heijn, Jumbo, Bijenkorf en online assortiment van Crisp en Getir.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur