Skip to content

Zijn vezels de nieuwe USP van plantaardige voeding?

De Europese consument eet te weinig voedingsvezels en dat biedt een kans om plantaardig in een nieuw, gezond daglicht te zetten.

vezels plantaardige voeding premium

Tijdens de Innovation Insight, georganiseerd door Foodvalley, wordt het belang van voedingsvezels toegelicht én welke kansen het kan bieden voor de eiwittransitie. Foto: Marnix Klooster

Hoe kan men meer waarde geven aan plantaardige voedingsmiddelen? Vezels, kunnen hier een bijdrage aan leveren. De Europese consument eet te weinig voedingsvezels en dat biedt een kans om plantaardig in een nieuw, gezond daglicht te zetten.

Voedingsvezels zijn van groot belang in ons dieet, maar is op dit moment nog onderbelicht. Tijdens de Innovation Insight, georganiseerd door Foodvalley, wordt het belang van voedingsvezels toegelicht én welke kansen het kan bieden voor de eiwittransitie. Marjolein Brasz, CEO van Foodvalley, ziet de interesse voor gezonde voeding bij de consument toenemen, maar ook dat vezels nog geen ‘hot topic’ zijn. “Veel consumenten eten niet genoeg vezels. Op zijn best eten we de helft van de aanbevolen hoeveelheid. Die combinatie, van toenemende aandacht voor gezonde voeding én het vezeltekort, biedt een enorme kans.”

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Afbeelding

Wendy Noordzij

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur