Tijdens de Innovation Insight, georganiseerd door Foodvalley, wordt het belang van voedingsvezels toegelicht én welke kansen het kan bieden voor de eiwittransitie. Foto: Marnix Klooster
In dit artikel
Hoe kan men meer waarde geven aan plantaardige voedingsmiddelen? Vezels, kunnen hier een bijdrage aan leveren. De Europese consument eet te weinig voedingsvezels en dat biedt een kans om plantaardig in een nieuw, gezond daglicht te zetten.
Voedingsvezels zijn van groot belang in ons dieet, maar is op dit moment nog onderbelicht. Tijdens de Innovation Insight, georganiseerd door Foodvalley, wordt het belang van voedingsvezels toegelicht én welke kansen het kan bieden voor de eiwittransitie. Marjolein Brasz, CEO van Foodvalley, ziet de interesse voor gezonde voeding bij de consument toenemen, maar ook dat vezels nog geen âhot topicâ zijn. âVeel consumenten eten niet genoeg vezels. Op zijn best eten we de helft van de aanbevolen hoeveelheid. Die combinatie, van toenemende aandacht voor gezonde voeding én het vezeltekort, biedt een enorme kans.â
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Chris Polkamp
Alieke Hilhorst