Foto: ANP
In dit artikel
De bedrijven Givaudan, Bühler en Migros gaan samen The Cultured Food Innovation Hub openen.
Hiermee willen de bedrijven de ontwikkeling van kweekvlees versnellen.
De bedrijven zien kweekvlees, kweekvis en kweekgerechten als een van de mogelijkheden om de klimaatverandering te remmen. De locatie in Kemptthal wordt volgend jaar al geopend en biedt ook andere bedrijven de mogelijkheid om gebruik te maken van de kennis en technologie in de Hub.
Eerder markt op met kweekvlees
Door het innovatiecentrum en de samenwerking die deze locatie mogelijk maakt, hopen de bedrijven eerder met kweekvlees op de markt te komen. De drie bedrijven noemen de samenwerking uniek. Bühler is gespecialiseerd in het opschalen van productieprocessen, Givaudan heeft decennia aan ervaring in het ontwikkelen van smaken en geuren en Migros is het grootste detailhandelsconcern in Zwitserland.
Protein Hub
Vorige week kondigde Givaudan aan een Protein Hub te openen in Kemptthal. The Valley in Kemptthal is de innovatie- en start-uphotspot van Zwitserland. In Nederland werken Meatable en Mosa Meat ook aan de ontwikkeling van kweekvlees.